Lähetä tilinpäätöstietosi sähköisesti Finnveraan

Tilinpäätöstiedot voidaan palauttaa Finnveraan tänä vuonna myös sähköisesti. Tiedot lähetetään Finnveran sähköisen asioinnin "Toimita tilinpäätöstiedot" -osion kautta. Tilinpäätösaineisto on oltava pdf-muodossa.

Näin täytät hakemuksen

Hakemus koostuu osioista, joita on kuvattu näytön ylälaidassa välilehdillä. Välilehdet sisältävät yhden tai useampia näyttöjä. Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä (*). Tallenna ja siirry seuraavaan -painikkeella pääset eteenpäin hakemuksella. Tallenna ja siirry edelliseen -painikkeella voit palata edelliselle näytölle. Peru muutokset -painike kumoaa kyseisellä näytöllä tekemäsi muutokset. Tallenna ja keskeytä –painike tallentaa siihen saakka tehdyt tiedot ja siirtää sinut asiointipalvelun ensimmäiselle sivulle. Sivulta toiselle liikkuminen onnistuu myös välilehtien avulla.

Voit täyttää hakemuksen juuri siinä järjestyksessä kuin haluat. Voit myös palata myöhemmin eri osioihin täydentämään tai muuttamaan tietoja. Puutteellisesti täytetyt osiot näkyvät välilehdissä oranssilla (hyväksytysti täytetyt osiot näkyvät vihreällä). Huomioithan, että kaikkien osioiden täytyy olla hyväksytysti täytetty, jotta pääset lähettämään hakemuksen.

Hakemuksella luvut ilmoitetaan ilman välilyöntejä, pisteitä, pilkkuja ja desimaaleja. Vuodet ilmoitetaan täysinä vuosina. Hakemusta voi muokata siihen asti, kunnes lähetät sen Finnveraan. Lähetetyn hakemuksen voi avata ja tulostaa, mutta siihen ei voi enää tehdä muutoksia.

Hakemuksen lähettäminen

Kun hakemus on valmis lähetettäväksi, kaikkien välilehtien osioiden numerot ovat vihreänä ja näytön alaosaan ilmestyy Siirry lähettämään –painike. Mikäli hakemuksella on puutteita, osion numero on oranssilla. Siirtymällä ko. osioon, saat tarkemmat virheilmoitukset.

Siirry lähettämään –painike avaa hakemuksen yhteenvetosivun, jossa voit vielä tarkistaa tietojen ja liitteiden oikeellisuuden ja palata tarvittaessa tekemään muutoksia hakemukseesi. Tarkistettuasi tietojen oikeellisuuden, muista klikata Lähetä -painiketta.

Hakemuksessa tarvittavat tiedot

Finnveran lainojen ja takausten hakeminen edellyttää hakijalta rahoituksen myöntämisen kannalta oleellisten tietojen kirjaamista rahoitushakemukseen. Huolellisesti tehty hakemus ja tarkat tiedot kysyttävistä asioista nopeuttavat hakemuksen käsittelyä. Hakemusta täytettäessä siihen on kirjattava kaikki kysytyt tiedot. Hakemuksen käsittelyä varten tarvitsemme toimivalta yritykseltä tilinpäätöstiedot liitetietoineen (kolmelta edelliseltä tilikaudelta), liiketoimintasuunnitelman sekä tulos- ja rahoitussuunnitelman. Lisäksi yhtiöjärjestys tai yhtiösopimus, jos se on saatavissa hakemuksen lähettämisen yhteydessä. Aloittavalla yrityksellä tulee olla liiketoimintasuunnitelma sekä tulossuunnitelma kolmelle vuodelle.

Internet-selaimet ja asioinnin istunto

Suosittelemme käyttämään uusimpia selainversioita tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi, esim. Internet Explorer 8 tai uudempi, Mozilla Firefox 15 tai uudempi.

Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkien Tupas-tunnisteilla tai verohallinnon Katso-tunnuksilla. Mikäli näytöllä tietojen kirjoittaminen vie enemmän aikaa kuin 10 minuuttia, kannattaa tehdä välitallennuksia, ettei istunto ehdi vanheta.